ترانزیت روده بزرگ و 3 کاربرد اصلی آن

ترانزیت روده بزرگ

آیا از یبوست مزمن ایدیوپاتیک رنج می برید؟ ترانزیت روده بزرگ یکی از راه های تشخیصی این بیماری است. آیا از این روش تشخیصی اطلاعی دارید و می دانید چگونه انجام می شود؟ متاسفانه این بیماری عوارض جدی در فرد ایجاد می کند. البته بسیاری از افراد راجع به این بیماری اطلاعی ندارند و نمی دانند یبوست مزمن ایدیوپاتیک چیست و چه علائمی دارد؟ تا انتها با ما همراه باشبد تا بتوانید پاسخ سوالات خود را پیدا کنید.

ترانزیت روده بزرگ (CTT) چیست؟

کولون یا روده بزرگ بخشی از لوله گوارش است که وظیفه اصلی آن جذب آب و املاح می باشد. از وظایف روده بزرگ می توان به دفع مدفوع و کمک به حرکت مواد زائد به انتهای دستگاه گوارش اشاره کرد. به طور طبیعی طول کولون 40 سانتی متر است اما امکان دارد در افراد مختلف فرق داشته باشد. ترانزیت روده بزرگ نوعی رادیولوژی است که جهت اندازه گیری مدت زمان لازم برای عبور غذا از دستگاه گوارش انجام می گیرد. لازم به ذکر است این مدت زمان به موادغذایی که فرد می خورد بستگی دارد، به طور مثال افرادی که میوه و سبزجات مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که قند و نشاسته مصرف می کنند، ترانزیت روده طولانی تری دارند.

به طور کلی از طریق این تست می توان روند طبیعی و یا کند کولون ها را تشخیص داد. در صورتی که زمان ترانزیت طبیعی باشد نیاز به بررسی های بیشتر نیست اما اگر فرد دچار کندی حرکات کولون شده باشد این تست می تواند نشان دهد که کدام قسمت باعث کندی کولون شده است. سوال بیشتر افرادی که می خواهند ترانزیت روده بزرگ انجام دهند این است که قبل از تست چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ این تست نیاز به آمادگی خاصی ندارد فقط باید یک روز قبل و در طول انجام تست از خوردن روغن کرچک و هر نوع ملین پرهیز کنید. می دانید مهم ترین کاربرد ترانزیت روده بزرگ جیست؟ مهم ترین کاربرد ترانزیت روده بزرگ، تشخیص یبوست مزمن ایدیوپاتیک است، اما زمانی که دچار درد در ناحیه شکم شوید و یا خونریزی از مقعد داشته باشید، ممکن است پزشک انجام این تست را تجویز کند. حتما این سوال ذهن شما را درگیر کرده که یبوست مزمن ایدیوپاتیک چیست و چه علائمی دارد؟

یبوست مزمن ایدیوپاتیک (CIC) چیست؟

یبوست مزمن ایدیوپاتیک (CIC) یکی از اختلالات عملکردی دستگاه گوارش محسوب می شود، در طول این بیماری فرد دچار یبوست شده اما علت آن از طریق تست های تشخیصی استاندارد قابل شناسایی نیست. به طور کلی این بیماری در خانم ها شایع تر از مردان است که با علائمی مانند حرکات کند روده، مدفوع سفت، نفخ شکم و درد در ناحیه شکم همراه است. توجه داشته باشید اگر اقدامات لازم جهت درمان این بیماری صورت نگیرد به دلیل فشار بر روده و سیستم گوارش ممکن است فرد دچار بواسیر مقعدی، شقاق یا شکاف های مقعدی و افتادگی رکتوم شود.

ترانزیت روده بزرگ

ترانزیت روده بزرگ (CTT) چگونه انجام می شود؟

 برای انجام ترانزیت روده بزرگ ۱۰ کپسول حاوی مارکر رادیواپک به بیمار داده می شود که روزانه باید ۲ کپسول حاوی مارکر را در ساعات مشخصی به صورت متوالی در طی ۵ روز مصرف کند، در روز ششم باید همان ساعتی که مارکر ها را مصرف کرده است، رادیوگرافی شکم و لگن در حالت خوابیده انجام دهد، سپس شکم بیمار را به سه قسمت کولون راست، چپ و رکتوسیگموئید تقسیم کرده و به صورت جداگانه برای هر قسمت CTT را محاسبه می کنند و در نهایت عدد CTT سه قسمت با هم جمع می شود و CTT total به دست می آید. به طور طببعی ترانزیت هر قسمت به شرح زیر است:

  • Right Colon: 18 h
  • Left Colon: 13 h
  • Recto Sig: 20 h
  • Total: 34h

سخن پایانی:

کولون یکی از بخش های مهم بدن محسوب می شود که وظایف مختلفی بر عهده دارد. در این بخش درباره بیماری یبوست مزمن و علائم آن توضیح دادیم، این بیماری درمان قطعی ندارد اما با رعایت نکاتی مانند مصرف فیبر و ملین می توانید به درمان علائم آن کمک کنید. توجه داشته باشید مصرف بیش از حد فیبر باعث نفخ می شود پس باید از مصرف بیش از حد موادغذایی سرشار از فیبر بپرهیزید. همانطور که در این مقاله اشاره کردیم ترانزیت روده بزرگ روش تشخیصی برای بیماری های روده از جمله یبوست مزمن است. این روش در کلینیک تخصصی دکتر فروغی با دقیق ترین نتایج انجام می شود. اگر سوالی در این زمینه دارید با کارشناسان ما در میان بگذارید.

نمونه برداری پروستات و 2 روش انجام آن
عکس ساده کلیه (KUB) و 3 کاربرد اصلی آن
Tags: , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط با این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
WeCreativez WhatsApp Support
سلام خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
Index