واریس و 4 روش درمان آن

folder_openواریس
واریس

آیا شما هم درگیر بیماری واریس هستید و نمی دانید چگونه باید از شر آن خلاص شوید؟ بیشتر رگ های واریسی فقط ناراحت کننده و ناخوشایند هستند اما گاهی اوقات در صورت عدم درمان می توانند خطرناک باشند. برخی از افرادی که درمان مناسب برای واریس را دریافت نمی کنند به بیماری ترومبوز ورید عمقی یا DVT مبتلا می شوند.

بیماری ترومبوز ورید عمقی زمانی رخ می دهد  که لخته های خون در رگ ها تشکیل شوند. در بیشتر موارد این لختگی ها در پاها ظاهر می شوند اما ممکن است سایر نقاط بدن هم درگیر کند. متاسفانه بسیاری ار افراد درباره واریس اطلاع ندارند و نمی دانند چه عواملی باعث ایجاد و یا تشدید آن می شود. در این مقاله بیشتر راجب انواع واریس و علائم آن ها صحبت خواهیم کرد.

واریس چیست؟

ورید ها دارای دریچه های یک طرفه هستند که از جریان خون به عقب جلوگیری می کنند. زمانی که این دریچه ها عملکرد خود را از دست می دهند، خون به سمت قلب جریان پیدا نمی کند و در رگ ها جمع می شود. زمانی که این اتفاق رخ می دهد رگ های بیمار بزرگتر شده و در نتیجه رگ های واریسی بوجود می آیند. (رگ های واریسی رگ های پیچ خورده و بزرگ شده هستند.)

وریدهای واریسی بیشتر بر روی رگ های پا اثر می گذارند چرا که ایستادن و راه رفتن باعث افزایش فشار در رگ های پایین تنه می شود. برای بسیاری از افراد رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی می تواند باعث درد و ناراحتی شود و گاهی اوقات منجر به مشکلات جدی تر و حاد می گردد. بیماری واریس انواع مختلفی دارد که شامل واریس عنکبوتی، واریس سیاهرگ صافن بزرگ، واریس طنابی و واریس شبکه ای می شود.

رگ های عنکبوتی یا رگ های نخی کوچک تر از رگ های واریسی هستند، آن ها معمولا رنگ قرمز دارند و ممکن است شبیه شاخه های درخت یا تار عنکبوت به نظر برسند. رگ‌های عنکبوتی معمولاً در زیر پوست دیده می‌شوند، اما مانند رگ‌های واریسی، پوست را برآمده نمی‌کنند. این رگ ها معمولا روی پاها یا صورت یافت می شوند.

اگر واریس دارید اصلا نگران نباشید چرا که روش هایی برای مدیریت کردن و درمان آن وجود دارد و از پیشروی آن جلوگیری می کند. احتمال بروز این بیماری در زنان چهار برابر بیشتر ازمردان است و از هر دو نفر بالای 50 سال یک نفر را درگیر می کند. به طورکلی وریدهای واریسی یک بیماری جدی محسوب نمی شوند اما حتما باید اقداماتی برای درمان آن ها صورت گیرد. در موارد شدید، ورید واریسی ممکن است پاره شود یا به زخم های واریسی روی پوست تبدیل شود که نیاز به درمان دارد. رگ های واریسی ممکن است زمینه ارثی داشته باشند اما یک سری از عوامل که سبب ایجاد واریس می شوند عبارتند از:

  • چاقی بیش از حد
  • جنسیت (واریس در خانم ها شایع تر از مردان است)
  • دوران بارداری
  • استعمال دخانیات
  • مصرف قرص های ضدبارداری خوراکی یا سایر داروهای هورمونی
  • سن: افزایش سن منجر به ساییدگی و پارگی دریچه های وریدهایی می شود که به کنترل جریان خون کمک می کنند و در نهایت باعث می شود که دریچه ها اجازه دهند مقداری خون به داخل سیاهرگ ها برگردد و در آن ها تجمع یابد.
  • ایستادن یا نشستن طولانی مدت

واریس

وریدهای رتیکولار (وریدهای مشبک) چیست؟

در حالی که بسیاری از مردم در مورد رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی شنیده اند، ممکن است کمتر کسی با وریدهای مشبک آشنا باشد. وریدهای رتیکولار از وریدهای واریسی کوچکتر هستند و قطر آن ها تقریبا 2 میلی متر است اما از رگ های عنکبوتی بزرگتر می باشند. وریدهای مشبک گاهی اوقات وارد رگ های عنکبوتی می شوند، به همین دلیل است که به آنها رگ های تغذیه کننده نیز می گویند.

این ورید ها در اکثر موارد فقط یک مشکل زیبایی محسوب می شوند در حالی که به راحتی قابل درمان هستند .بر اساس تحقیقات صورت گرفته در سال 2015، اسکلروتراپی یکی از موثرترین درمان ها برای وریدهای رتیکولار است. توجه داشته باشید برداشتن کامل وریدهای رتیکولار ممکن است به بیش از یک جلسه اسکلروتراپی نیاز داشته باشد.

واریس چه علائمی دارد؟

در مراحل اولیه این بیماری ممکن است فرد با علائمی مانند وجود رگ های بنفش تیره یا آبی، سیاهرگ های پیچ خورده و بر آمده که اغلب مانند طناب روی پاها ظاهر می شوند، رو به رو شود. به طور کلی علائم و نشانه های دردناک وریدهای واریسی شامل مواردی مانند احساس درد یا سنگینی در پاها، سوزش، گرفتگی عضلات و تورم در ساق پا، تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت، خارش در اطراف یک یا چند ورید و تغییر رنگ پوست در اطراف ورید واریسی می شود. گاهی اوقات ممکن است بیماری واریس با یک سری عوارض نادر همراه باشد که عبارتند از:

  • زخم ها: زخم‌های دردناک می‌توانند روی پوست نزدیک رگ‌های واریسی، به ‌ویژه در نزدیکی مچ پا ایجاد شوند.
  • لخته شدن خون: گاهی اوقات، سیاهرگ های عمقی پاها بزرگ می شوند و ممکن است باعث درد و تورم پا شوند که حتما باید به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند از نشانه های لختگی خون باشد.
  • خونریزی: گاهی رگ های نزدیک به پوست پاره می شوند اگرچه معمولا فقط باعث خونریزی جزئی می شوند، اما نیاز به مراقبت پزشکی دارند

واریس

واریس در دوران بارداری:

بسیاری از خانم ها در دوران بارداری دچار بیماری واریس می شوند که می تواند زمینه ارثی داشته باشد.رگ های واریسی ممکن است پس از زایمان بهبود یابند یا ناپدید شوند به خصوص اگر قبل از بارداری سابقه بیماری واریس نداشته باشید اما اگر پس از زایمان، رگ ها ناپدید نشوند می توانید ار گرینه های درمانی مختلف استفاده کنید.

در دوران بارداری رگ های واریسی بیشتر در نواحی لگن، باسن و واژن ظاهر می شوند. در برخی از موارد ممکن است رگ های خونی ریز در نزدیکی سطح پوست به خصوص در ناحیه پاها و صورت مشاهده کنید اما اصلا نگران نباشید این رگ ها، رگ های عنکبوتی هستند که برای شما ناراحتی ایجاد نخواهند کرد و به طور معمول پس از زایمان ناپدید می شوند.

تشخیص و درمان:

برخی از انواع واریس به طور واضح با چشم قابل مشاهده هستند اما در بعضی از موارد فرد فقط دچار درد در ناحیه پا می شود که برای تشخیص قطعی واریس روش هایی مانند سونوگرافی کالر داپلر وریدی، ونوگرافی (جهت تشخیص باز شدن لخته عمقی مزمن) و سی تی ونوگرافی (جهت تشخیص نیاز به استنت عروق وریدی عمقی ) بسیار کمک کننده هستند.

لازم به ذکر است اگر رگ های واریسی به موقع تشخیص داده نشوند ممکن است پاره شوند و یا می توانند در ایجاد زخم های فعال و یا غیر فعال نقش داشته باشند که درمان آن ها در این مرحله سخت و چالش برانگیز است. اهداف درمان واریس کاهش علائم و جلوگیری از عوارض است. برای برخی از افراد، هدف ممکن است بهبود ظاهر باشد. درمان خانگی معمولا اولین رویکرد است. که شامل برخی موارد مانند پوشیدن جوراب واریس، بالا نگه داشتن پاها و داشتن فعالیت بدنی می شود:

همانطور که در موارد فوق ذکر شد یکی از راه های درمان واریس استفاده از جوراب واریس است. جوراب های واریس نوع خاصی از جوراب بافی الاستیک هستند که از این جوراب ها برای بهبود گردش خون استفاده می شود و به پیشگیری از انواع بیماری ها از جمله: نارسایی مزمن وریدی، رگ های عنکبوتی، رگ های واریسی، ورم و بیرون زدگی رگ ها کمک می کند. اگر درمان های خانگی کمکی به بیمار نکرد روش هایی وجود دارد که می تواند رگ های واریسی را درمان کند. این روش های درمانی عبارتند از:

  • لیزر درمانی:  از انرژی لیزر برای از بین بردن رگ های واریسی استفاده می شود. لیزر درمانی ساده بر روی رگ های کوچک نزدیک به پوست مانند رگ های عنکبوتی انجام می شود. در این روش درمانی درون وریدی از فیبر های نازک لیزر داخل رگ جهت بستن رگ های واریسی بزرگ استفاده می شود.
  • فلبکتومی: برای انجام این روش درمانی چندین بریدگی کوچک در پوست ایجاد می کنند و از طریق آن ها رگ واریسی را بر می دارند.
  • درمان با فرکانس رادیویی: در این روش از گرما برای از بین بردن رگ های واریسی استفاده می شود که بیشتر برای وریدهای واریسی بزرگ به کار می رود. همچنین وریدهای عنکبوتی را می توان به روش آر اف سوزنی درمان کرد.
  • اسکلروتراپی: در این روش درمانی یک محلول به طور مستقیم به داخل عروق آسیب دیده تزریق می شود، در نتیجه این محلول سبب التهاب دیواره داخلی رگ شده و باعث تورم و چسبیدن آن ها به هم می شود.

شایان ذکر است ورزش هایی از جمله دوچرخه سواری، پیاده روی برای درمان واریس مناسب هستند اما در نظر داشته باشید که باید از انجام ورزش های شدید خودداری کنید اما چه ورزش هایی؟؟ وزنه برداری، تمرینات یوگای طولانی مدت برای عضلات شکم، دراز و نشست، حرکات کرانچ برای افرادی که رگ های واریسی دارند مناسب نیست.

جمع بندی:

در این مقاله به طور کامل به روش های درمان واریس و علائم آن اشاره کردیم. این بیماری ارتباط مستقیم با بهبود گردش خون در عضلات دارد که با رعایت مواردی مانند ورزش کردن، داشتن وزن ایده آل، پیروی از برنامه غذایی کم نمک و پرفیبر، نوشیدن آب به مقدار فراوان و پوشیدن جوراب ساق بلند الاستیکی ضد واریس می توانید از بروز بیماری واریس پیشگیری کنید. هدف اصلی ما سلامتی همه شما عزیزان است پس اگر سوالی در  زمینه واریس و درمان آن دارید  با کارشناسان ما در میان بگذارید تا بتوانند اطلاعات کافی و راهنمایی  های لازم را در اختیاز شما فرار دهند.

نمونه برداری کلیه و 5 کاربرد اصلی آن
اسکلروتراپی و 4 اقدام بعد از انجام آن
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط با این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
WeCreativez WhatsApp Support
سلام خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
Index