نمونه برداری کلیه و 5 کاربرد اصلی آن

کلیه

همانطور که در مقالات قبل اشاره کردیم کلیه ها یکی از ارگان های مهم بدن محسوب می شوند که در دو سمت ستون فقرات و در پشت اندام های شکمی قرار دارند. متاسفانه تاکنون بیماری های کلیوی متعددی گزارش شده است که می تواند یک کلیه و یا هر دو را تحت تاثیر قرار دهد. نمونه برداری کلیه روشی مناسب جهت تشخیص بیماری های کلیوی است. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی درباره یکی از روش های تعیین شدت بیماری های کلیوی (نمونه برداری کلیه ) و نحوه انجام آن را در اختیار شما قرار دهیم.

نمونه برداری کلیه چیست؟

یکی از روش های تشخیص و تعیین شدت بیماری های کلیوی، نمونه برداری کلیه می باشد. در این روش چند قطعه کوچک از بافت کلیه جهت بررسی بیشتر و تشخیص نهایی به آزمایشگاه ارسال می گردد. متاسفانه بروز اختلالات ژنتیکی، مصرف برخی از داروها، سابقه خانوادگی، دیابت و فشار خون بالا احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی را افزایش می دهد. در بیشتر موارد بیماری های کلیه در مراحل اولیه علایمی ندارند و فرد با پیشرفت بیماری ممکن است با علائمی از جمله سوزش و تکرر ادرار، وجود خون در ادرار، تورم در ناحیه دست و پاها و افزایش فشار خون مواجه شود.

از شایع ترین بیماری های کلیوی می توان به نارسایی کلیه، سنگ کلیه، عفونت کلیه، کیست و تومور کلیه، سرطان کلیه و کلیه پلی کیستیک اشاره کرد. لازم به ذکر است در کلینیک دکتر فروغی تمونه برداری کلیه به روش بیوپسی سوزنی از طریق پوست انجام می شود. پزشک برای انجام این روش، ابتدا با استفاده از پروب اولتراسوند محل دقیق قرارگیری سوزن بیوپسی را مشخص می کند،  سپس ناحیه مشخص شده را  بی حس و سوزن بیوپسی را وارد کلیه می کند. توجه داشته باشید در طول انجام نمونه برداری باید بی حرکت و ثابت بمانید.

کلیه

نمونه برداری کلیه در چه مواردی انجام می شود؟

  • تشخیص مشکلات کلیوی که فقط از طریق بیوپسی کلیه امکان پذیر است.
  • تعیین سرعت پیشرفت بیماری های کلیوی
  • ارزیابی عملکرد درمان در کلیه
  • ارزیابی میزان آسیب ناشی از بیماری کلیوی یا سایر بیماری ها
  • کنترل سلامت کلیه پیوند شده

آیا قبل از انجام نمونه برداری کلیه باید اقدامات خاصی انجام شود؟

بله نمونه برداری از کلیه مانند سایر نمونه برداری ها نیازمند یک سری آمادگی ها قبل از انجام است. ابتدا باید لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک خود قرار دهید زیرا ممکن است از شما خوسته شود مصرف داروهایی که خطر خونریزی را افزایش می دهند متوقف کنید و اغلب پیشنهاد می شود 6 روز قبل از انجام نمونه برداری مصرف این گونه داروها را قطع کنید. شما باید 8 ساعت قبل از انجام بیوپسی از خوردن موادغذایی و نوشیدن مایعات بپرهیزید و حتما نتایج آزمایشات خون، ادرار و سونوگرافی کلیه را به همراه خود داشته باشید.اگر سوالی در این زمینه دارید حتما با کارشناسان ما در میان بگذارید تا بتوانند راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

نمونه برداری کلیه

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

  • اگر پس از 24 ساعت بعد از انجام بیوپسی کلیه، خون قرمز روشن یا لخته در ادرار مشاهده کردید.
  • تکرر ادرار
  • احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
  • تب شدید
  • تشدید درد در محل بیوپسی
  • غش یا ضعف

نتایج حاصل از بیوپسی کلیه:

نمونه تهیه شده از بافت کلیه برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه ارسال می گردد و از نظر هرگونه زخم، رسوب و عفونت ارزیابی می شود، در نهایت تمام گزارشات جمع آوری شده و به پزشک مربوطه ارائه می گردد. به طور کلی اگر در ساختار بافت کلیه مشکلی وجود نداشته باشد نشان دهنده عدم بیماری و سایر مشکلات است اما اگر تغییراتی مشاهده شود نتایج حاصل از بیوپسی نرمال تلقی نمی شود که می تواند ناشی از بیماری هایی باشد که در سایر نقاط بدن رخ داده و در نهایت بر روی کلیه ها اثر گذاشته است. نتایچ حاصل از بیوپسی اگر نرمال تلقی نشود ممکن است نشان دهنده مواردی مانند عفونت کلیه، رد پیوند کلیه، سرطان کلیه و بیماری های بافت همبند باشد. احتمال دارد پزشک علاوه بر انجام بیوپسی کلیه، از سایر آزمایشات برای انتخاب درمان مناسب استفاده کند.

سونوگرافی کلیه و 5 بیماری رایج کلیوی
واریس و 4 روش درمان آن
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط با این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
WeCreativez WhatsApp Support
سلام خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
Index