آیا می دانید بیماری واریس روش های درمانی مختلفی دارد؟ متاسفانه بسیاری از افراد تصور می کنند این بیماری درمانی ندارد و اقدامات لازم جهت درمان را انجام نمی دهند که در نتیجه عواقب جبران ناپذیری برای آن ها خواهد داشت. اگر به دنبال درمان سریع و فوری برای این بیماری هستید و می خواهید هر چه سریع تر از شر آن خلاص شوید ما به شما عمل فلبکتومی را پیشنهاد می کنیم. می دانید فبکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟ با ما همراه باشید تا بیشتر درباره فلیکتومی و روند انجام این روش درمانی برایتان توضیح دهیم.
فلبکتومی چیست؟
فلبکتومی یک عمل سرپایی است که رگ های واریسی را از طریق برش های کوچک و سطحی در پوست از بین می برد. این روش به درمان علائم واریس بسیار کمک می کند. به طور کلی علائم واریس شامل مواردی از جمله خارش، ورم، احساس درد در پاها، سنگینی در پاها و ایجاد رگ های بزرگ و برآمده روی سطح پوست می شود. درمان واریس برای هر فردی منحصر به فرد است. معمولا از روش فلبکتومی جهت درمان وریدهای بزرگ در نزدیکی سطح پوست استفاده می شود. اما باید این نکته را در نظر بگیرید که فلبکتومی نمی تواند درمان مناسبی برای همه ی وریدهای واریسی باشد.
حتما برایتان این سوال پیش می آید که انجام فلبکتومی برای چه افرادی مناسب نیست؟ افرادی که عفونت فعال پوستی، لختگی خون و رگ های واریسی در عمق پاهای خود دارند، نمی توانند فلبکتومی انجام دهند. این روش درماتی هم مانند سایر روش های درمانی نیازمند یک سری آمادگی قبل از انجام عمل می باشد اما چه آمادگی هایی؟ بهتر است در روز انجام عمل، صبحانه سبک میل کنید و جوراب واریس نپوشید. همچنین از شما خواسته می شود که از مصرف داروهای رقیق کننده خون و یا آسپرین خودداری کنید و حداقل دو ساعت فبل از انجام، به حالت ایستاده بمانید تا جریان خون در پاهای شما افزایش یابد.
فرآیند انجام عمل چگونه است؟
ابتدا پزشک نواحی که باید برش داده شود را استریل می کند سپس یک بی حسی موضعی برای بی حس کردن نواحی اطراف رگ تزریق می شود تا شما هیچ دردی را احساس نکنید. در صورت نیاز ممکن است این روش با روش دیگری تحت عنوان بستن ورید انجام شود. در ادامه شکاف های بسیار کوچکی در پوست شما ایجاد می کنند و با استفاده از ابزار کوچکی که شبیه یک قلاب است رگ های واریسی را پیدا می کنند و تا جایی که ممکن است رگ را به بیرون می کشند.
پس از خارج کردن بخشی از رگ، پزشک انتهای رگ را می بندد تا دیگر خون در آن جریان نداشته باشد. روش فلبکتومی معمولا حدود 30 تا 60 دقیقه زمان می برد اما اگر این روش با بستن ورید انجام شود ممکن است تا 2 ساعت هم طول بکشد. احتمال دارد بعد از انجام عمل کمی درد و تورم در ناحیه پا داشته باشیذ که برای کنترل آن می توانید داروهای مسکن مصرف کنید. توچه داشته باشید باید در هفته اول بعد از انجام فلبکتومی جوراب واریس بپوشید و به مدت 2 هفته از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.
بعد از انجام فلبکتومی ممکن است با چه علائمی مواجه شوید؟
خونریزی خفیف، کبودی، درد و احساس سوزن سوزن شدن در پا از علائم بعد از انجام فلبکتومی می باشند. به طور کلی این روش درمانی بی خطر است اما اگر مواردی مانند عفونت در محل برش، خونریزی، کبودی شدید به همراه تجمع خون در زیر پوست، بی حسی و سوزن سوزن شدن پا را تا چند روز بعد از عمل مشاهده کردید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. با وجود علائم ذکر شده، بیمارانی که تحت عمل فلبکتومی قرار می گیرند نیاز به بستری ندارند و می توانند به فعالیت روزانه خود بپردازند.
نتیجه گیری:
همانطور که اشاره کردیم یکی از راه های درمان واریس، عمل فلبکتومی است که درباره روند انجام و آمادگی های قبل از انجام آن صحبت کردیم. امیدوارم مطالب فوق برایتان مفید و کاربردی باشد. اما حتما توجه داشته باشید این روش درمانی برای همه افراد مناسب نیست که در موارد فوق به طور کامل توضیح دادیم که چه افرادی نمی توانند فلبکتومی انجام دهند. شما می توانید برای درمان واریس به روش فلبکتومی به کلینیک دکتر فروغی مراجعه کنید و در صورت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. هدف ما سلامتی شما عزیزان است.