نمونه برداری غده تیروئید و 2 روش انجام آن

نمونه برداری غده تیروئید

آیا شما هم به بیماری های غده تیروئید مبتلا هستید؟ آیا می دانید غده های تیروئید به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند؟ آیا درباره ندول های تیروئید اطلاعاتی دارید؟ ممکن است شما متوجه گره در غده تیروئیدتان شده باشید و یا پزشک پس از انجام معاینات آن را تشخیص داده باشد. نمونه برداری غده تیروئید روشی برای تشخیص غده های بدخیم از خوش خیم تیروئید است. در این مقاله می خواهیم شما را با نمونه برداری غده تیروئید و روند انجام آن آشنا کنیم و تمام اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم، پس با ما همراه باشبد.

نمونه برداری غده تیروئید چیست؟

تیروئید یک غده پردانه ای شکل می باشد که در جلوی گردن قرار گرفته است. این غده از غدد درون ریز محسوب می شود که وظایف مختلفی از جمله تولید هورمون های تیروئید را بر عهده دارد. هورمون تیروکسین (T4) مهم ترین هورمونی است که غده تیروئید آن را ترشح می کند. اگر میزان هورمون های تیروئید کاهش یا افزایش یابد در نهایت اختلالاتی در غدد درون ریز رخ می دهد. به طور کلی برخی از بیماری های غده تیروئید شامل کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، گواتر و ندول تیروئید می شود که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که ندول تیروئید چیست؟ به رشد غیر طبیعی سلول های تیروئید گره یا ندول تیروئید می گویند. ندول های تیروئید به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند. همانطور که اشاره کردیم نمونه برداری از غده تیروئید روشی جهت تشخیص ندول های خوش خیم از بدخیم می باشد که در طی آن قطعه کوچکی از ندول های تیروئید برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه ارسال می گردد. جالب است بدانید که ندول های تیروئید در خانم ها بسیار شایع تر از مردان است و همچنین خطر ابتلا به ندول های تیروئید در افرادی که سابقه خانوادگی بیماری های تیروئیدی دارند افزایش می یابد. نمونه برداری از غده تیروئید به دو روش F.N.A و بیوپسی انجام می شود.

نمونه برداری غده تیروئید

برخی از بیماری های غده تیروئید:

کم کاری یا پرکاری تیروئید چیست و چه علائمی دارد؟ ممکن است افراد خانواده یا دوستانتان درگیر بیماری کم کاری یا پرکاری تیروئید باشند و از این بیماری ها رنج ببرند. پس از دیابت، کم کاری تیروئید از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز محسوب می شود و زمانی رخ می دهد که غده تیروئید توانایی تولید هورمون های تیروئید را به اندازه کافی نداشته باشد. از علائم این بیماری می توان به افزایش وزن، اختلال در قاعدگی، خستگی مفرط، ریزش مو و سقط جنین اشاره کرد.

برخلاف کم کاری تیروئید، بیماری پرکاری تیروئید زمانی رخ می دهد که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید در بدن تولید کند که با علائمی مانند کاهش وزن، تپش قلب، خستگی بیش از حد و کم خوابی همراه است. می دانید زمانی که غده تیروئید بزرگ شود چه بیماری رخ می دهد؟ حتما تا حالا درباره گواتر شنیده اید این بیماری زمانی که غده تیروئید بزرگ شود اتفاق می افتد که علت آن هم عدم وجود ید در رژیم غذایی است. افراد مبتلا به این بیماری با برخی ازعلائم مانند مشکل در بلع، ورم در ناحیه گردن و گرفتگی صدا رو به رو می شوند.

نمونه برداری غده تیروئید

نمونه برداری غده تیروئید به روش F.N.A:

در نمونه برداری غده تیروئید به روش F.N.A یک سوزن باریک بوسیله هدایت سونوگرافی وارد بافت مورد نظر می شود و نمونه تهیه شده از بافت جهت تجزیه و تحلیل بیشتر به آزمایشگاه ارسال می گردد. نمونه برداری به روش F.N.A با بی حسی کامل انجام می شود و بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد. توجه داشته باشید قبل از انجام این روش نمونه برداری باید حتما لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. لازم به ذکر است نمونه برداری به روش F.N.A نیاز به ناشتایی ندارد. این روش کاملا بی خطر است و در کم ترین زمان ممکن انجام می شود. ممکن است بعد از انجام نمونه برداری با عوارضی مانند درد، تورم و کبودی مواجه شوید اما اصلا نگران نباشید این عوارض موقت هستند و با گذشت زمان برطرف می شوند.

نمونه برداری غده تیروئید

نمونه برداری غده تیروئید به روش بیوپسی:

در این روش با استفاده از سوزن مخصوص بیوپسی به کمک سونوگرافی از ندول مشکوک نمونه برداری انجام می شود سپس نمونه مورد نظر برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه ارسال می گردد. شایان ذکر است تشخیص در نمونه برداری به روش بیوپسی در مقایسه با F.N.A قطعی تر است. سوزن مورد استفاده در این روش بزرگتر از سوزن F.N.A می باشد و به زمان بیشتری برای انجام نمونه برداری نیاز است. توجه داشته باشید پس از انجام نمونه برداری به راحتی می توانید به فعالیت روزمره خود بپردازید فقط ممکن است یک تا دو روز پس از انجام نمونه برداری مقداری درد داشته باشید.

سخن پایانی:

در این مقاله درباره غده تیروئید و برخی از بیماری های آن صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم غده تیروئید بخش مهمی از سیستم غدد و متابولیسم بدن محسوب می شود و اختلال در آن با بیماری های متعددی همراه است. پیرو مقاله های قبل از جمله نمونه برداری پروستات، نمونه برداری شامل استخراج بافت ها و سلول ها است که در این مقاله به طور کامل درباره نمونه برداری تیروئید توضیح دادیم. اگر سوالی دارید با کارشناسان ما در میان بگذارید تا راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

هیستروسالپنگوگرافی و 6 کاربرد اصلی آن
نمونه برداری پروستات و 2 روش انجام آن
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط با این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
WeCreativez WhatsApp Support
سلام خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
Index