آیا از بیماری واریس رنج می برید؟ نمی دانید از چه روش درمانی باید برای درمان آن استفاده کنید؟ ما به شما اسکلروتراپی را پیشنهاد می کنیم و در این مقاله قصد داریم این روش درمانی را به طور کامل توضیح دهیم. متاسفانه این بیماری در زنان بسیار شایع تر از مردان است و با افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری هم بیشتر می شود. تصور اکثر افرادی که درگیر واریس هستند این است که رگ های واریسی قابل درمان نمی باشند و اقدامات لازم جهت درمان را انجام نمی دهند که در نتیجه این بیماری می تواند برای آن ها خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
اسکلروتراپی چیست؟
اسکلروتراپی یک روش درمانی کم تهاجمی برای رگ های واریسی کوچک و رگ های عنکبوتی است. این درمان برای بسیاری از افراد، به ویژه در رگ های واریسی کوچک تر، به خوبی جواب می دهد. بهبودی رخ می دهد، اما ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد تا نتایج را ببینید. پزشک از یک سوزن برای تزریق محلول خاصی به ورید واریسی یا ورید عنکبوتی استفاده می کند. این محلول شیمیایی پوشش رگ خونی شما را تحریک می کند و باعث می شود که آن را منبسط کرده، به هم بچسبانند و یک اسکار تشکیل دهد. این روش درمانی برای مناطقی از جمله کف پا، قوزک پا، ران ها و ساق پا مناسب است و از مزایای آن می توان به بهبود درد، سوزش، تورم و گرفتگی عضلات در شب اشاره کرد.
این روش درمانی برای چه افرادی مناسب نیست؟
این روش ممکن است برای افراد مبتلا به رگ های واریسی یا رگ های عنکبوتی مناسب باشد، اما برای همه مناسب نیست. افراد زیر واجد شرایط انجام این روش درمانی نیستند:
- ترومبوز ورید عمقی فعال یا ترومبوز ورید سطحی
- خانم ها باید حداقل 3 ماه پس از زایمان صبر کنند.
- دوران شیردهی
- افرادی که سابقه سردردهای میگرنی دارند بهتر است این روش درمانی را انجام ندهند.
توجه داشته باشید در صورت مصرف قرص های ضد بارداری همچنان می توانید از این روش جهت درمان واریس استفاده کنید و اگر در گذشته سابقه لخته خون داشته اید، بسته به علت ایجاد لخته و میزان جدی بودن آن، ممکن است بتوانید این روش را انجام دهید.
در طول انجام این روش و بعد از آن چه اتفاقی می افتد؟
در طی انجام این روش ممکن است از سونوگرافی جهت کمک به پیدا کردن سیاهرگ مناسب برای درمان استفاده شود. درمان معمولا حدود 30 تا 45 دقیقه طول می کشد. بسته به محل رگ تحت درمان، به پشت یا شکم باید دراز بکشید. پزشک با توجه به اندازه سیاهرگی که درحال درمان است، ماده شیمیایی مناسب را انتخاب می کند. پس از درمان، ممکن است پزشک از شما بخواهد که به مدت 15 دقیقه یا بیشتر دراز بکشید تا مطمئن شود که واکنش بدی نسبت به مواد تزریقی نشان نمی دهید. برای فشرده کردن عروق تحت درمان، باید سه هفته از جوراب واریس استفاده کنید.
شایان ذکر است داروهای مورد استفاده در این روش، به دو صورت مایع و فوم تزریق می شوند. اسکلروتراپی فوم یک روش کم تهاجمی برای مردان و زنان جهت از بین بردن سیاهرگهای واریسی و رگهای عنکبوتی است. زمانی که داروی اسکلروزان با هوا ترکیب شود ماده ای کف آلود تشکیل می دهد که به آن فوم می گویند. جالب است بدانید تاثیر اسکلروتراپی فوم از اسکلروتراپی بیشتر است. این روش به صورت سرپایی انجام می شود و معمولا بیش از 45-30 دقیقه طول نمی کشد.
شما باید قبل از انجام این روش درمانی در صورت مصرف آنتی بیوتیک حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید و تحت هیچ شرایطی از لوسیون استفاده نکنید. توجه داشته باشید 48 ساعت قبل و بعد از انجام باید از مصرف آسپرین، ایبوپروفن و یا سایر داروهای ضد التهابی خودداری کنید. اگر به دنبال نتیجه مطلوب از انجام این روش هستید حتما باید جوراب واریس خریداری کنید و بعد از انجام بپوشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این روش درمانی و آمادگی های لازم قبل از انجام می توانید سوالات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید تا راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهند.
بعد از انجام اسکلروتراپی:
- 1- به مدت 48 ساعت بعد از انجام از مصرف ایبوپروفن و سایرداروهای ضدالتهابی خودداری کنید.
- 2- دوش آب گرم نگیرید.
- 3- محل های تزریق را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید.
- 4- کمپرس داغ روی نواحی تحت درمان قرار ندهید.
جمع بندی:
ورید ها دارای دریچه های یک طرفه هستند که از جریان خون به عقب جلوگیری می کنند. زمانی که این دریچه ها عملکرد خود را از دست می دهند، خون به سمت قلب جریان پیدا نمی کند و در رگ ها جمع می شود. زمانی که این اتفاق رخ می دهد رگ های بیمار بزرگتر شده و در نتیجه رگ های واریسی بوجود می آیند. (رگ های واریسی رگ های پیچ خورده و بزرگ شده هستند). بیماری واریس روش های درمانی مختلفی از جمله لیزر درمانی، فلیکتومی، اسکلروتراپی و … دارد و ما سعی کردیم یکی از این روش ها را به شما معرفی کنیم و تمامی اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم چرا که متاسفانه بسیاری از افراد تصور می کنند بیماری واریس درمانی ندارد پس اگر سوالی در زمینه واریس و درمان آن دارید با کارشناسان ما در میان بگذارید تا بتواندد شما را راهنمایی کنند. آرزوی ما سلامتی همه شما عزیزان است.