زخم واریس و 7 راه مراقبت از آن

folder_openواریس

آیا می دانید اگر افرادی که از بیماری واریس رنج می برند، اقدامات لازم برای درمان را انجام ندهند ممکن است دچار زخم واریس شوند؟ متاسفانه بهبودی این گونه زخم ها بسیار کند است و باید هر چه سریع تر نسبت به درمان اقدام شود زیرا این اختلال ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. همانطور که در مقاله های قبل گفته شد بیماری واریس بسیار ناراحت کننده و ناخوشایند است اما خوشبختانه روش های درمانی مختلفی هم برای درمان این بیماری وجود دارد که در مقاله واریس و 4 روش درمان آن به طور کامل توضیح دادیم.

زخم واریس یا زخم وریدی چیست؟

زخم های واریس، زخم های پوستی باز هستند که می توانند هر ناحیه ای از پوست را تحت تاثیر قرار دهند اما بیشتر در مچ پا ظاهر می شوند. این نوع زخم ها معمولا دیر بهبود می یابند. هنگامی که سیاهرگ نتواند خون را  به سوی قلب بازگرداند این زخم ها ایجاد می شوند. به طور کلی زخم های واریسی در زنان شایع تر از مردان است و معمولا در سنین 50 تا 70 سالگی دیده می شود. می دانید چه عواملی باعث ایجاد زخم های واریسی می شوند؟ علت زخم های وریدی فشار زیاد در سیاهرگ های ساق پا است.

سیاهرگ ها دارای دریچه های یک طرفه هستند که عملکرد آن ها هدایت خون به سمت قلب می باشد. زمانی که این دریچه‌ها ضعیف و یا رگ‌ها زخمی و مسدود شوند، خون می‌تواند به سمت عقب جریان یابد و در پاهای شما جمع شود که به این وضعیت نارسایی وریدی می گویند که نهایتا منجر به فشار بالا در وریدهای ساق پا می شود. افزایش فشار و تجمع مایعات، از رسیدن مواد مغذی و اکسیژن به بافت ها جلوگیری می کند. کمبود مواد مغذی باعث می شود سلول ها بمیرند و به بافت آسیب وارد کنند و نهایتا منجر به ایجاد زخم می شوند.

زخم واریس

چه عواملی سبب افزایش احتمال ابتلا به زخم واریس می شوند؟

عوامل مختلفی از جمله افزایش وزن، نداشتن تحرک وفعالیت بدنی، ترومبوز عمقی وریدی (DVT)، رگ های واریسی، دیابت، افزایش سن، بیماری های شریان محیطی، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی نارسایی وریدی و شکستگی استخوان بلند در ساق پا یا آسیب های جدی دیگر مانند سوختگی یا آسیب عضلانی می توانند سبب افزایش احتمال ابتلا به زخم های وریدی شوند. سوالی که ممکن است ذهن بسیاری از بیماران را درگیر کند این است که چه زمانی باید به اورژانس مراجعه کنند؟ در صورت وجود علائمی مانند قرمزی، تورم در اطراف زخم، خونریزی، تب یا لرز و درد حتما باید به پزشک مراجعه کنید زیرا علائم ذکر شده نشان دهنده عفونت است.

زخم واریس

زخم واریس با چه علائمی همراه است؟

زمانی که خون در وریدهای ساق پا جمع می شود، مایع و سلول های خونی به پوست و سایر بافت ها نشت می کنند که می توانند سبب خارش و نازک شدن پوست شوند و منجر به تغییرات پوستی تحت عنوان درماتیت استاز می گردند که نشانه اولیه نارسایی وریدی است. به طور کلی ازعلائم اولیه زخم های وریدی می توان به مواردی مانند ورم، سنگینی و گرفتگی پا، درد پا، پوست سفت شده به رنگ قرمز تیره، بنفش یا قهوه ای (نشانه دهنده تجمع خون)، زخم های سطحی به رنگ قرمز و زخم عفونی با بوی نامطبوع اشاره کرد.

زخم های وریدی برای جلوگیری از عفونت و بهبودی نیاز به مراقبت و درمان مناسب دارند. درمان ممکن است مستلزم تمرکز بر مشکلات گردش خون یا ورید باشد که باعث ایجاد زخم می شود و یا ممکن است به معنای برداشتن مقداری از بافت اطراف زخم باشد، در نتیجه از بیمار خواسته می شود تا موارد زیر را رعایت کند:

1- باید مرتبا زخم را تمیز کنید.

2- زخم را پانسمان کنید.

3- به هیچ وجه از محصولاتی که باعث حساسیت پوستی می شوند استفاده نکنید.

4- جهت جلوگیری از تجمع خون در پاها و تسریع بهبودی جوراب واریس بپوشید.

5- جهت پیشگیری و یا درمان عفونت از پماد ضد باکتری یا سایر داروهای موضعی و داروهای آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کنید.

6- سعی کنید پاهای خود را بالا نگه دارید.

7- هر روز پیاده روی یا ورزش را فراموش نکنید چرا که تحرک داشتن به بهبود جریان خون کمک می کند.

سخن پایانی:

در این مقاله درباره زخم واریس و علل ایجاد آن صحبت کردیم. همانطور که گفته شد زخم های واریس بسیار دردناک هستند و می توانند برای بیمار خطرناک باشند پس حتما درمان زخم های واریس را جدی بگیرید و اگر به بیماری واریس دچار هستید سریع تر اقدامات لازم جهت درمان را انجام دهید تا دچار زخم های واریسی نشوید. کلینیک دکتر فروغی در زمینه درمان تخصصی واریس آماده ارائه خدمات به شما عزیران می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص واریس و روند درمان آن می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

عکس ساده کلیه (KUB) و 3 کاربرد اصلی آن
5 موادغذایی مفید برای واریس
Tags: , , , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط با این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
WeCreativez WhatsApp Support
سلام خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
Index